Your Cart is empty. Let's go shopping.

LOT61 Amsterdam Centraal

LOT61 opent flagship store in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station

One-stop-shop voor ambachtelijke koffie

Eind maart opent het internationaal gerenommeerde koffielabel LOT61 haar tweede Amsterdamse vestiging in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Een A-locatie waar momenteel hard aan een ongedwongen koffieconcept wordt gewerkt.

In 2013 opende LOT61 haar eerste koffiezaak in Amsterdam Oud-West, een vaste pitstop voor koffieliefhebbers om hun cafeineshot voor onderweg of thuis te halen. Al snel werden de koffiebonen ook op veel andere plekken in en buiten de stad geserveerd en verkocht. Inmiddels is het label uitgegroeid tot een koffiebegrip. Op het moment dat DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station besloot om de koffiebeleving in het hotel naar een hoger niveau te tillen, was de keuze voor LOT61 dan ook snel gemaakt.

Floris Licht, General Manager van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station: 'Hun onberispelijke kwaliteit, toewijding aan duurzaamheid en voortdurende streven naar perfectie sluiten perfect aan bij onze eigen ambities. Als hotel zijn we ervan overtuigd dat LOT61’s onderscheidende producten, smaken en unieke “brand experience” een perfecte toevoeging zijn op alles wat ons hotel nu al biedt.'

"Hun onberispelijke kwaliteit, toewijding aan duurzaamheid en voortdurende streven naar perfectie sluiten perfect aan bij onze eigen ambities"

Oog voor detail

Studio Smörgasbord is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe LOT61 store. Het resultaat is een warm design waar de liefde voor vakmanschap en uitzonderlijke koffie worden aangewakkerd. In de nieuwe koffie store wordt gebruik gemaakt van een minimalistisch en een “eerlijk” palet aan materialen met terracotta stenen, gerecycled van bouwafval (van het Amsterdamse Stonecycling™) tegenover een grote sculpturale bar, gesneden uit Hi-Macs®. Het kleurenpallet is gebaseerd op de in het oog springende koffieverpakkingen van LOT61 en komt terug in de gehele store. In het nieuwe design is ruimte voor een groot aantal extra koffie-liefhebbers, wat verder uitgebreid wordt vanaf april met een ruim terras met uitzicht over het water van het Oosterdok.

Adam Craig, oprichter van LOT61: ‘Onze nieuwe vestiging is bedoeld voor vaste gasten, reizigers, Amsterdammers en fijnproevers die op zoek zijn naar comfort. Naast onze vertrouwde koffiefavorieten staan er ook nieuwe seizoensvariaties op het menu, mogelijk gemaakt door de speciaal gebouwde cold brew-installatie. Deze installatie dient als de basis voor onze selectie aan koude dranken en “Taste Experiences” – seizoensgebonden creaties die laten zien waarom we koffie maken – “To make coffee better”. Hier experimenteren we met nieuwe technologieën op het gebied van koffie, innovatieve koffie verwerkingsmethodes bij de producent, en bieden een platform voor barista’s en mixologists om hun skills ten toon te stellen.’ 

"Hier experimenteren we met nieuwe technologieën op het gebied van koffie [...] en bieden een platform voor baristas en mixologists om hun skills ten toon te stellen"

Open Now

We love to ignite your passion for craft and exceptional flavour. Step into our newly designed store and experience the artistry and dedication that goes into each cup of coffee we serve. From the inviting aromas of our fresh and locally roasted beans to the warm embrace of our welcoming space, every detail is carefully crafted to create an unforgettable experience.

LOT61 Amsterdam Centraal is located inside DoubleTree by Hilton at Oosterdoksstraat 4 in Amsterdam.

Stay in touch

Be the first to hear about the latest news, special offers and events

Learn More

00:00AMNow Roasting